Banan

Banorna för samtliga distanser vänder sig till alla typer av åkare oavsett nivå.

Samtliga stigpartier är väl genomgångna för att inte bjuda på överraskningar i form av alltför svåra tekniska utmaningar, men bjuder trots detta på MTB-åkning av klassiskt snitt i form av böljande singeltracks i vackra miljöer, lummiga skogsvägar, grusvägar nära Vätterns stränder och vissa asfaltssträckor för återhämtning med lite, eller ingen trafik alls.

Vid backpris Nedralid möts du av entusiastisk publik, musik, speakers och mycket annat som för tankarna till kontinentens storlopp. Start- och målområde är väl anpassat för att ge alla åkare gott om plats både före start, under start och kilometrarna efter start.

Till 2018 har vi bytt tävlingscentrum för att därigenom ge deltagarna bättre service i form av omklädning etc, men också för att öka säkerheten för de tävlande, då vi nu har möjlighet att ändra bansträckningen kring de partier som går genom Varamon.

För deltagare 1572 XCM SM Challenge har vi valt att skapa ett kompakt långlopp med en utmanande karaktär som passar både den yttersta eliten och motionärer med ambition att ta sig an ett lopp man med stolthet kan korsa mållinjen.

Vi ger er hjälp på vägen med event i eventet, bland annat under första och andra loopen över Håleberget och vid Nedralid. Teamen har med den kompakta banlösningen lätt för att supporta sina åkare, vilket ger rättvisa tävlingar. Tätt med depåer ger alla möjlighet att fylla på sina förråd av mat och dryck. Detta gäller samtliga distanser.

Länk till karta hittar ni här!